Filmavond: Hacksaw Ridge

Hallo lieve bloggers vandaag hebben we weer een nieuwe filmpost voor jullie. We gaan het dit keer hebben over de film ‘Hacksaw Ridge’, een Australisch-Amerikaanse oorlogsfilm uit 2016 die geregisseerd werd door Mel Gibson. Het scenario, dat geschreven werd door Andrew Knight en Robert Schenkkan, werd gebaseerd op het leven van de militaire verpleger Desmond Doss. In de hoofdrollen zien we o.a.  Andrew Garfield (The Amazing Spiderman), Teresa Palmer (The Choice), Vince Vaughn (The Internship), Luke Bracey (The Best of Me) en Sam Worthington (Avatar).

Desmond T. Doss is een Amerikaanse legerdokter die zich aanmeld voor het leger in de hoop iets goeds te doen voor zijn land. Desmond beloofde op jonge leeftijd aan God om nooit meer een ander mens of dier pijn doen omdat het tegen God’s wil is dus aangekomen op het slagveld weigert hij om te moorden en wapens te dragen. Niet iedereen is blij met de keuze van Desmond om de oorlog in te gaan zonder zichzelf te willen beschermen en ze geloven al helemaal niet in de belofte die Desmond gemaakt heeft aan God. Desmond moet niet alleen zien te overleven op het slagveld, zonder iemand’s leven te nemen, maar hij moet ook een manier zien te vinden om het op te nemen tegen zijn mede- soldaten en hun bewijzen dat hoewel hij gelooft in God dit niet betekend dat hij hun in de steek zal laten in de oorlog.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Dit was gewoon een film die je gezien moet hebben, niet alleen is het prachtig en ontroerend om te zien hoe één man een oorlog heeft weten te overleven zonder een wapen aan te raken en iemand te doden maar het laat je ook nadenken over de vele oorlogen die gevoerd worden in onze wereld. Wat zou er gebeuren als we allen in plaats van te vechten zouden leren om elkaar te respecteren om elkaars geloof en achtergrond. Desmond wist tijdens de slag om Okinawa rond de 75 mannen te redden, gewonden te evacueren en dat allemaal zonder iemand anders leven te nemen of iemand te verwonden. Geen wonder dat Desmond dan ook een ware oorlogsheld genoemd kan worden. Deze film laat zien dat soms één stem genoeg is om een verandering tot leven te wekken, één persoon kan een andere richting geven aan het leven van vele. Andrew Garfield speelt de rol van Desmond en dit doet hij op een geloofwaardige manier, zijn acteertalent was nooit eerder zo zichtbaar en aangrijpend dan in zijn rol in ‘Hacksaw Ridge’. 

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

Advertenties

6 gedachtes over “Filmavond: Hacksaw Ridge

  1. Ik ben een grote fan van Andrew en ik ben deze film alleen om hem gaan kijken. Ik vond hem zo geweldig in deze film, ik verdiepte me in hoe hij Desmond vertolkte en ik ging er helemaal in. Geweldig om te lezen dat er nog iemand onder de indruk is van hoe hij acteerde 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s