Feelgood: Het leven is beter, als je lacht!

Hallo lieve bloggers, hier zijn we er dan weer. Vandaag is het ook wel een speciale dag. Waarom? Vandaag is het wereldwijd ‘De dag van de arbeid’, dus als jullie allemaal werken,  wensen wij jullie allemaal een super fijne dag toe en mag alles op het werk positief uitpakken voor jullie (trouwens naar school gaan is ook werken, werken aan je toekomst).

Wij zijn nu druk bezig met het opknappen van onze huis. Gibby is al drie dagen aan het behangen geslagen en haar nieuwe bed wordt ook nog bezorgd vandaag. Natuurlijk gaat er ook soms iets mis, zoals de overgang van twee verschillende behangen of dat we tijdens het in elkaar zetten van de bedden een pleister nodig hebben.  Wat ik doe? nou, ik ben nu al drie dagen aan het verven. De keuken en de trappen zijn weer mooi wit geverfd. De keuken was een beetje ouderwets en we hebben de keuken kastdeuren weg gehaald en hebben de keuken wit geverfd, in de laden hebben we mandjes en potten van Action gebruikt (1,50 euro p.s voor de potten en 2,00 euro voor elk mandje) en het ziet er veel beter uit. Vinden jullie ook niet?  Het is op dit moment héél hectisch bij ons thuis. De kamers zijn een chaos en we moeten ook nog de bedden in elkaar zetten. Dit moet te doen zijn, toch?

Terwijl we nu al een pauze hebben ingelast van een half uur, zetten we even koffie (haha, we zijn pas 15 minuten bezig). In onze gedachten hebben we de hele huis al af en dan moeten we nog beginnen en voordat we begonnen zijn, zijn we al moe! Herkennen jullie dit ook? of is dit echt weer een  ‘Gibby en Hic@’ thing? Tijdens het koffie drinken, zitten we achter onze computer en schrijven wij deze post voor jullie. Ja, we dachten als we toch moeten bloggen en het gaat vandaag over ‘Feelgood’, kunnen we het o.a. over het opknappen van ons huis hebben. We weten allemaal wel, dat als je je huis opknapt je ook geestelijk bezig bent met het opknappen van je innerlijke wereld. Dit kan een soort therapie zijn om je weer  goed te voelen. Veel bloggers die we volgen, hebben in het verleden al over dit onderwerp geschreven. We zijn het ermee eens dat je daadwerkelijk stapsgewijs kunt genezen door met een project te beginnen, zoals het opknappen van je huis en dat je je beter kan voelen tijdens en na dit proces.

Als we naar onze kalender op onze werktafel kijken, lezen we dit: “LIFE IS BETTER WHEN YOU ARE LAUGHING”. Dit is zo waar, alles in het leven heeft een reden en veel is gelukkig op te lossen. Natuurlijk zijn er gebeurtenissen in het leven die niet op te lossen zijn, zoals een ziekte dat niet te genezen is. Dit is natuurlijk vreselijk en probeer dan nog maar te blijven lachen (de lieve mensen die dit toch nog kunnen, we zijn trots op jullie). Ook zijn er mensen die het leven beter vinden als ze lachen, ook al zijn ze een beetje anders of is het leven een rollercoaster waar ze nu in zitten. 

Hic@: Toen ik op vakantie was in Duitsland, heb ik een meisje ontmoet (A.B). Dit meisje zag er heel lief en vrolijk uit. Na een lange wandeling ben ik  erachter gekomen, dat dit meisje doof was. Ze kan wel heel goed lip lezen in twee talen (Duits en Turks) en ze gebruikt gebarentaal. Ze had er vrede mee en vond dat het leven te mooi was om stil te blijven staan of zelfmedelijden te hebben. Ze vertelde met haar handen en mimiek dat het leven goed was voor haar en dat ze alleen leuke dingen wilde doen met haar leven.

Zo kwam ik erachter dat ze op naaicursus zat. Ze ontwerpt en maakt haar eigen kleding. Ze kan heel goed breien en haken. Ze is een thuiskapper en houd van make up. Ze kan fantastisch koken en is een heel goeie danseres. Danseres? Ja, echt. Ze heeft van die grote muziekboxen thuis en als ze muziek aan heeft staan, doet ze haar schoenen uit en voelt ze de grond trillen en door middel van die trillingen kan ze dansen. Kunnen jullie dit geloven? Fantastisch gewoon! Wat ik ook erg mooi vind aan haar is, dat ze zo positief in het leven staat. Dat ze niet kan horen als ik dat kan, is voor haar geen belemmering om van het leven te genieten en haar goed te voelen. De meeste mensen die wij kennen zijn ook zó. We zitten er ook niet met pakken bij, we proberen het telkens weer en op een gegeven moment lukt het ons en bereiken we het Feelgood moment in ons leven. Gibby en ik wensen jullie allemaal een Feelgood moment in het leven toe en hopen dat jullie hebben genoten van deze post.

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, Hic@ en Gibby

Advertenties

2 gedachtes over “Feelgood: Het leven is beter, als je lacht!

  1. Ja, het is echt zo dat als je je huis opknapt je ook bezig bent met het opknappen van je eigen innerlijke wereld. Je huis is echt een weerspiegeling van jezelf. Dat gezegd hebbende : succes met de werkzaamheden. Het blijft een hele klus 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s