Wat te doen @ Halloween?

autumn-fall-fashion-girl-favim-com-4818029Hallo lieve bloggers vandaag gaan we het hebben over Halloween. Wie het nog niet weet Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt elke 31ste van october. Dit jaar valt het op een maandag. All Hallows’ evening is de Engelse naam voor Halloween, wij noemen het ook wel allerheiligenavond. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen “trick or treat” (de keuze gevend tussen een plagerijtje uithalen of een snoepje krijgen). De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Hoewel wij in Nederland niet erg van het langs de deur zijn (omdat we dit al met Sint Maarten doen) genieten ook wij van een gezellige Halloweenfeest en het versieren van onze huis.

tumblr_nx1iz44qgi1raoe6io1_500In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. Dit was een heidens feest, de katholieke kerk maakte er later Allerheiligen(avond) van. Het feest is in de negentiende eeuw door Ierse immigranten naar de Verenigde Staten gebracht. In Engeland werd Halloween vooral door de Kelten gevierd. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor het neer te leggen op de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Om alles kort te houden draait het dus vooral om het tevreden houden van de rijzende doden door ze te verleiden met eten en snoep en mocht je niet lastig gevallen willen worden door rond spokende geesten dan droeg je gewoon een masker. 

Uiteraard hebben we geen idee of dit inderdaad klopt maar ook wij kunnen de gezelligheid waarderen van een Halloween avond. Hoewel we niet echt van horror houden (Gibby al helemaal niet) nemen ook wij de tijd voor een enge avond tijdens Halloween. Om jullie enkele leuke ideëen te geven voo Halloween hebben we een top 5 gemaakt van manieren hoe je een leuke Halloween kunt hebben, lees dus snel verder als je hier geintereseerd in bent. 

  • Een echte Spookwandeling in het bos: Wat is een betere plek om mensen te laten schrikken dan een donker bos? In het Almeerderhout op het terrein van SEC Survival kun je een enge wandeling gaan maken met je vrienden maar pas op voor de zombies die er rondlopen en het liefst je de stuipen op het lijf jagen.  Boswachters houden zaterdag voor de kleintjes een kindvriendelijke Griezel Quiz in het bos. Als je ouder bent dan twaalf jaar kunnen even verderop Halloween nachtklimmen, bij Fun Forest. 
  • Amsterdam houdt een Superheroes Halloween Feest: Op zaterdag 29 oktober 2016 vindt voor de 8ste keer op rij vindt Amsterdam Halloween plaats op het Westergasterrein in de hoofdstad van Nederland. De Westerunie, Transformatorhal, én de Westerliefde vormen tijdens dit Halloween weekend het toneel van intergalactische Super Helden. Ben jij dus gek op Halloween en superhelden dan is dit jouw kans om verkleed als Captain America een biertje te scoren met Spiderman en Thor of ga lekker los als Catwoman samen met Supergirl en Black Widow op de leukste horror muziek. Alles is mogelijk zolang je er maar verkleed verschijnt, het is en blijft namelijk wel een verkleedfeest. 
  • Utopolis houdt een horroravond: Filmmakers spelen al jaren in op Halloween door de meest enge films te maken voor deze periode. Dus ook de bioscoop is een goede plek om je onder te dompelen in Halloween-sferen. Utopolis organiseert een speciale horroravond met de Nederlandse film Kirsten. 
  • There is No Escape: Van 8 t/m 30 oktober, elke vrijdag, zaterdag en zondag van 18:00 uur tot 23:00 uur, is ontsnappen onmogelijk tijdens Halloween Fright Nights in Walibi Holland. ’s Avonds wordt je leven een hel door gruwelijke demonen, en waar je ook kijkt zul je begroet worden door angstaanjagende zombiesen hongerige freaks. Je moet er maar van houden om in de avond rond te lopen op een wel erg creapy pretpark. Je Ticket voor dit event koop je via de website van Halloween Fright Nights. 
  • Horror Marathon: Wij gaan voor de Horror Marathon, een bakje popcorn op de schoot, heerlijk warme chocolademelk en genoeg chocola om de hele avond door te komen. Laten we dan vooral niet de lijst met films vergeten waarbij we lekker onder de dekens van zullen gruwelen. Je kunt namelijk net zo makkelijk gewoon thuis blijven, een stel super vrienden uit nodigen (of lekker met je vriendje op de bank) en een horror marathon houden, Netflix heeft namelijk genoeg films waarbij je de Halloween gevoel gewoon kunt voelen thuis. Het enige wat je nodig hebt is genoeg te smullen en drinken. Heerlijk zo’n avondje horror met  vrienden of niet? Om wat meer in de stemming te komen kun je er zelf voor kiezen om je woonkamer te versieren met Halloween slingers (bij de Action kosten die niet meer dan 2,00 euro) en kun je zelf alleen kiezen voor Halloween junkfood (van Appeltaart en pompoen snacks tot snoep dat er Halloween achtig uitziet). Ga lekker los en gebruik je fantasie en creativiteit.

Wil je meer evenementen bezoeken of ben je benieuwd wat voor evenementen bij jou worden gehouden bezoek dan deze website voor meer informatie. 

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s