Filmavond: Faces in the Crowd.

Hallo lieve bloggers vandaag hebben we weer een nieuwe filmpost voor jullie, we weten dat we al twee filmposts hebben overgeslagen maar dit kwam vooral doordat we zo druk waren dat we geen tijd vonden om op de vrijdagen een filmpje te pakken en even tijd voor onszelf te nemen maar gelukkig zijn we er deze weer met een leuke filmavond post. We gaan het dit keer hebben over de film ‘ Faces in the crowd’ een Amerikaanse horror/thriller-speelfilm uit 2011 onder regie van Julien Magnat. In de hoofdrollen zien we Milla Jovovich (die ken je vast nog wel van haar mega rol in de Resident Evil films) en Julian McMahon (wie kent hem nou niet van de geweldige serie ‘Charmed’).  Dit is daarbij ook nog een film die onlangs op Netflix is verschenen en die je dus nu gelijk na het lezen van de post kunt gaan kijken.

Wanneer Anna Marchant op een avond wordt aangevallen door een seriemoordenaar, die bekend staat als ‘Tearjerk Jack’, wordt ze de volgende ochtend wakker in het ziekenhuis. Anna is levend en wel wat op zich een wonder is maar er is één ding anders aan haar, ze heeft een neurologische afwijking genaamd prosopagnosie en ze kan daarom geen gezichten meer herkennen. Ze moet nu proberen om haar leven op te pakken maar dit is moeilijker dan ze had verwacht zonder gezichtsherkenning, nadat Anna enkele telefoontjes ontvangt van de seriemoordenaar besluit ze om samen met rechercheur Kerrest de identiteit van haar aanvaller te achterhalen, het enige probleem is hoe herken je een seriemoordenaar wiens gezicht je niet kan onderscheiden van die van je eigen vader? Als dat niet ingewikkeld genoeg is merkt Anna al snel dat de enige gezicht die ze wel kan herkennen en onderscheiden die van rechercheur Kerrest is en Anna weet niet zeker of dit iets is waar ze blij mee moet zijn of niet.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Toen we deze film zagen op Netflix bij onlangs toegevoegd waren we erg aan het twijfelen of het wel een film was die we leuk zouden vinden maar toen we zagen dat Milla de hoofdrol hierin had besloten we het toch te kijken. Milla heeft vaak erg spannende films waarin ze speelt dus we wisten dat het niet echt slecht kon zijn. Tijdens het kijken van de film werd het ons al snel duidelijk wie de seriemoordenaar was en dat pik je eigenlijk ook wel snel op als je goed oplet maar het was zeker een film waarbij je op het puntje van je stoel gaat zitten. Wat het verhaal zo apart maakt is het feit dat Anna dus geen gezichten meer kan herkennen na de voorval, hierdoor krijg je het verhaal door de ogen van Anna te zien en dit houd in dat je net zoals haar dus geen onderscheid kan maken van de gezichten die je voorbij ziet komen in de film. Zo wordt haar vriendje gespeeld door verschillende acteurs en hetzelfde geld voor de andere mensen om haar heen, het lijkt alsof je als kijker ook aan gezichtverlies lijdt en dat is iets wat we nog niet eerder in een film hebben gezien, het is alleen niet altijd even leuk want als je niet goed oplet verlies je het verhaal en heb je geen idee wie nu wie moet voorstellen. De enige wiens gezicht wel hetzelfde blijft is die van de rechercheur, de einde was naar ons mening toepassend voor het verhaal alleen het was niet echt een einde waar we op hadden gehoopt verder was het soms ook wel even zoeken naar wat de regisseur wilt vertellen met het verhaal want halverwege de film krijg je als kijker het gevoel alsof er teveel scenes achter elkaar is geplakt en de regisseur er snel een einde aan wou maken, we moeten erbij wel zeggen dat we de tittel van de film erg toepasselijk vinden want aan het einde van de film zegt Kerrest tegen Anna ‘ik ben gewoon een gezicht in de massa voor jou’ en dit was erg toepasselijk en mooi gezegd als afsluiting voor het verhaal.

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s