Boekenrecensie: Vervloekt.

“It’s almost as if we don’t need to live our lives or feel our feelings at all, because someone already told us what the ending was going to be.”

Titel: Vervloekt (boek 1 van de Starcrossed trilogie).
Verklaring van de titel: Er heerst een vloek over de wereld, eentje opgeroepen door de Griekse Goden en laat het nou net Lucas en Helen zijn die de dragers zijn van deze vloek. Een  vloek die de einde van de wereld kan betekenen.
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff.
Pagina’s: 399.
Genre:
Science Fiction.
Waardering: ★★★★★post-divider-rightFullSizeRender.jpg| Samenvatting | Nantucket is niet echt een plek waar veel gebeurt, wanneer op een dag de mysterieuze familie Delos op het eiland komt wonen lijkt de hele eiland dan ook in rep en roer over hun verschijning. Helen die samen met haar vader woont op het eiland vertrouwd het allemaal niet en als ze Lucas Delos voor de eerste keer ontmoet voelt ze een onverklaarbare haat tegen hem en wanneer Lucas die haat lijkt te beantwoorden is het wel zeker dat er iets niet klopt aan de familie Delos. Al gauw dreigt de situatie uit de hand te lopen wanneer Lucas die liever uit de buurt van Helen blijft ontdekt dat dit onmogelijk is en dat zijn liefde voor haar groter is dan zijn haat en laat dat nou de angst van de familie Delos zijn. Want de liefde tussen Helen en Lucas is zo krachtig dat het niet alleen hun familie maar ook de rest van de wereld kan vernietigen helaas kent het hart geen grenzen als het aankomt op liefde dus laar de oorlog maar beginnen.

| Recensie |Dit was gewoon … GEWELDIG! ADEMBENEMEND! FANTASTISCH! Er zijn waarschijnlijk niet genoeg woorden om dit boek te beschrijven, maar laten we gewoon beginnen met het verhaal zelf. Het verhaal was heel apart en we hadden niet eerder een verhaal gelezen die draaide om de Griekse goden en mythologie, daardoor was dit voor ons dus een nieuwe genre maar met elke bladzijde die we omsloegen werden we dieper en dieper het verhaal ingetrokken. Na het lezen van de eerste hoofdstukken wil je gewoon erg graag weten waarom de hoofdpersonages elkaar zo haten en omdat je die informatie stukje bij stukje krijgt blijft het verhaal spannend en interessant tot de laatste bladzijde, niet alleen wist dit boek ons te ontroeren maar het liet ons ook smachten naar het vervolg. Door de Griekse mythologie én de complexiteit blijf je als lezer genieten van het verhaal en het mooiste vonden we dat de verhalen die je eerder gelezen hebt of gehoord hebt over de Griekse helden en goden ook in dit verhaal een verschijning maken, denk bijvoorbeeld aan de beroemde liefdesverhaal van Paris en zijn Helena. Er zitten zoveel plot twists in het verhaal dat het erg onheilspellend is en je als lezer blijft afwachten op de volgende complot of verrassing, de schrijf stijl van Josephine is apart en de handvol personages die ze verzonnen heeft zullen je niet alleen laten lachen met hun verfrissende humor en sarcasme maar ze zullen je ook weten te ontroeren. Of je nou gek bent op Griekse goden, verboden liefdes, sterk uitgewerkt karakters of Griekse mythologie, je zult je niet vervelen en het boek in één keer uitlezen. Het is dan ook geen verrassing dat we gelijk de volgende twee delen ook hebben gekocht, mochten jullie over die twee boeken een recensie willen lezen laat ons dit dan vooral weten in een opmerking op deze post.  

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s