Filmavond: Prince of Persia.

Hallo lieve bloggers vandaag hebben we weer een nieuwe filmpost voor jullie. We gaan het dit keer hebben over de film ‘ Prince of Persia ’ een Amerikaanse actiefilm uit 2010, de film is geregisseerd door Mike Newell en in de hoofdrollen zien we; Jake Gyllenhaal (Southpaw en Source Code), Gemma Arterton (Hansel and Gretel; Witch hunters en The Boat That Rocked) , Gemma Arterton en Ben Kingsley (Iron Man 3 en The Jungle Book).

Op jonge leeftijd wordt de straatjoch genaamd Dastan vanwege zijn eerlijkheid en moed geadopteerd door de koning, waardoor hij een prins van Perzië wordt. Het is vijftien jaar later als Dastan met zijn twee broers Tus, Garsiv en hun oom Nizam een aanval doen op de stad Alamoet, hier ontmoet hij prinses Tamina. Prinses Tamina is er van overtuigd dat Dastan en zijn broers niet alleen haar heilige land zonder reden vernield hebben maar ze is ook niet van plan om het hun makkelijk te maken. Wanneer Dastan dan tijdens het overwinningsbanket beschuldigd wordt van de dood van de koning, zijn vader, lijkt hij alles kwijt te raken in zijn leven wat hem dierbaar was, namelijk zijn familie. Dastan weet met de hulp van prinses Tamina op tijd te ontsnappen van zijn broers en de soldaten maar doet er alles aan om zijn onschuld te bewijzen, maar als hij de ware reden ontdekt van prinses Tamina’s hulp weet hij niet meer wie hij moet vertrouwen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Dit is echt een geweldige film, niet alleen speelt Jake een gelovige rol als de straatjoch Daston maar dit is ook de eerste keer dat we hem in zo’n film zien en we moeten zeggen dat de rol hem perfect staat. De verhaallijn is erg spannend en je begint je als kijker echt af te vragen wie Daston nou eigenlijk kan vertrouwen gezien het feit dat iedereen naar wie hij keert voor hulp andere motieven hebben om hem te helpen. Verder was het ook heerlijk om te zien hoe Daston zich uit de benarde situaties waarin hij belande telkens weer uit wist te redden en dat hij uiteindelijk SPOILER ALERT ook verliefd wordt op prinses Tamina is dan ook geen wonder met de chemistry tussen die twee, zo zie je maar weer dat er een kleine lijn is tussen haat en liefde. De regiseur wou de film erg laten lijken op de Pirates of the Carribean films van  Gore Verbinski en Rob Marshal, dit kun je voornamelijk herkennen aan de vechtscenes en scenes waarin Daston van hier naar daar springt, maar het weet toch zichzelf staand te houden en is daarbij ook erg orgineel. Een film die je met plezier kunt kijken want niet alleens zit het vol actie, humor en liefde maar het deed ons voornamelijk ook erg denken aan de Disney film ‘Alladin’, misschien is dat wel een perfecte omschrijving van deze film, Alladin gemixt met Pirates of the Carribean, hoe kun je dat nou niet leuk vinden?

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s