Boekenrecensie: Fangirl.

“Happily ever after, or even just together ever after, is not cheesy. It’s the noblest, like, the most courageous thing two people can shoot for.”.”

Titel: Fangirl.
Verklaring van de titel: Een ‘fangirl’ is het type fan dat zich zo veel bezig houdt met de media waar zij fan van is, dat ‘fan’ de lading niet meer dekt. Cath is wat je noemt een ware fangirl, ze houd zich dagelijks bezig met haar ‘Siman Snow’ fandom en kan dan ook niet zonder hem.
Uitgeverij: Van Goor.
Pagina’s: 336.
Genre:
Young Adult.
Waardering: ★★★post-divider-rightimg_5151| Samenvatting | Cath is niet zomaar een fan van Simon Snow, ze is een fan met fans van Simon Snow. Al sinds ze acht was had ze samen met haar tweelingzusje Wren een liefde voor Simon Snow, ze zag het als een uitweg van de realiteit. Ze heeft haar eigen fanfixx acount waar ze al jaren bezig is met het schrijven van fanfictions en op dit moment zit ze middenin een verhaal over Simon en Baz die behoorlijk gehyped wordt in de wereld van fanfiction. Tot nu toe was haar tweelingzus Wren net zo gek op Simon Snow, maar nu ze gaan studeren is het fangirlen er voor Wren wel een beetje af, terwijl Wren zich meer gaat richten op het uitgaansleven voelt Cath alsof ze haar tweellingzus aan het verliezen is en ze weet niet hoe ze hiermee moet omgaan. Niet alleen valt haar vertrouwde leven in stukjes met de dag maar Cath begint ook te merken dat ze misschien niet de enige is in het gezin die wilt ontsnappen aan de realiteit, met een tweellingzus die de verkeerde kant opgaat en een vader die regelmatig in het ziekenhuis beland is het aan Cath om het gezin staand te houden, maar kan Cath dit wel aan in haar eentje? 

| Recensie |Rainbow Rowell schrijft ten eerste fantastisch. Haar fijne monologen, vlotte schrijfstijl, de hele sfeer die ze creëert. Het grappige aan dit boek was dat het je erg bekend voorkomt als je zelf een fangirl of fanboy bent en daardoor kun je dus met gemak meeleven met de hoofdpersonage maar wat dit boek zo speciaal maakt is het feit dat het niet alleen draait om fangirling, het gaat ook om het verleden van de hoofdpersonage en de reden waarom ze een fangirl is geworden en dat was af en toe hartverscheurend om te lezen. Een leuke toevoeging was dat na elk hoofdstuk je iets te lezen krijgt over Simon Snow, elk stuk van Simon Snow had wel een bepaalde link met het verhaal van Cath maar op een gegeven moment begon me dit toch een beetje te vervelen, het was leuk geweest als het af en toe voorkwam en niet gewoon door de hele boek heen want ik was meer geïnteresseerd in het verhaal van Cath. Alles bij elkaar was het verrassend genoeg een leuker boek dan we hadden verwacht en we begrijpen dan ook wel de commotie over deze boek. Een erg makkelijk boek om in één dag uit te lezen, het zit vol met humor, fangirling awkward moments en het heeft geweldige personages waardoor je niet zo snel gaat vervelen bij het lezen.

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

Advertenties

Een gedachte over “Boekenrecensie: Fangirl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s