Filmavond: Train To Busan.

Hallo lieve bloggers vandaag hebben we weer een nieuwe filmpost voor jullie. We gaan het dit keer hebben over de film ‘ Train To Busan ’ een Koreaanse actie/zombie speelfilm uit 2016 onder regie van Yeon Sang-Ho, Lee Dong-Ha en  Kim Yeon-Hoen . In de hoofdrollen zien we; Yoo Gong (Coffee Prince), Yu-mi Jeong (Discovery of Love), Dong-seok Ma (38 Task Force) en Woo-sik Choi (Shut Up Family).

Seok-Woo is een gescheiden arrogante manager die samen met zijn dochter leeft in Seoul, hij en zijn dochter hebben een afstandelijke relatie doordat hij geen tijd voor haar heeft en wanneer hij weer eens een schooloptreden van zijn dochter mist in verband met zijn werk belooft hij, hoewel hij het eigenlijk niet wilt, dat ze haar moeder zullen opzoeken in Busan. Op de ochtend van de verjaardag van zijn dochter gaan ze samen met de KTX trein op weg naar Busan maar voordat de trein het station kan verlaten breekt er een chaos los en wordt de trein overgenomen door zombies, dit is zeker niet de verjaardag die Seo-Woo gepland had voor zijn dochter en hij doet er alles aan om haar veilig naar Busan te brengen, maar in een trein vol hongerige zombies is dat makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer je medemensen niet te vertrouwen zijn en de trein niet van plan is te stoppen tot het Busan bereikt en laten we dan niet ook niet vergeten dat de kans niet alleen erg klein is dat je zombie vrij bent tot je de eindbestemming hebt bereikt maar het is daarbij ook onzeker of Busan inderdaad wel zo veilig is als de reizigers denken dat het is.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

We weten niet waar we moeten beginnen met deze review, moeten we het hebben over de geweldige special effects die in deze film van het scherm afknallen of meten we het eerst hebben over de geweldige acteerwerk en het feit dat we niet één, niet twee maar drie keer hebben moeten huilen tijdens het kijken van deze film? Het is echt een film die je gezien moet hebben en het evenaart alle andere zombie films die je tot nu toe hebt gezien, zulke zombies heb je vast en zeker nog niet eerder gezien, ze zijn slim, sterk en niet te vergeten super snel. Train To Busan is niet alleen erg spannend maar je raakt al snel gehecht aan de personages en we wisten dat we dat eigenlijk niet moesten doen, gezien het feit dat in zulke films veel personages altijd sterven voor ze de eindbestemming bereiken, verder heeft elke personage die je in de trein voorbij ziet komen zijn eigen verhaal en dat was erg mooi om te zien, alle personages hadden een betekenis en hun eigen reden om te willen overleven. Train To Busan is een mix van de films ‘Snowpiercer’, Walking Dead en No Escape maar dan met net wat meer actie en spanning, we zaten echt op het randje van de bank, moesten af en toe schreeuwen toen er weer eens een zombie te slim was en verder had de film zoveel wendingen dat je gewoon niet kon voorspellen hoe het zou eindigen, het einde zie je dan ook echt niet aankomen en het liet ons achter met een gebroken hart. We kunnen dan ook niet wachten op het vervolg van de film en het is ook geen wonder dat deze film in 156 landen de meest bekeken film tot nu toe is, een echte kaskraker dus!

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s