Boekenrecensie: Sterrenhemel.

“Not everyone gets a happily every after. Life is real and sometimes it’s ugly and you just have to learn how to cope.”

Titel: Sterrenhemel.
Verklaring van de titel: Sky en Dean waren pas zes toen ze een belofte maakten onder een sterrenhemel, nu tien jaar later liggen ze nog steeds samen onder dezelfde sterrenhemel.
Auteur: Colleen Hover.
Uitgeverij: Zomer & Keuning.
Pagina’s: 320
Genre:
Literaire Romans.
Waardering: ★★★post-divider-right
ff_colleen-hoover-sterrenhemel_review_boek_03| Samenvatting |
Sky heeft thuisonderwijs gevolgd al sinds ze het zich kan herinneren, ze leeft een leven waarin sociale media, internet en tv kijken een taboe zijn en heeft maar één vriendin. Wanneer ze haar moeder eindelijk overtuigd om haar naar school te laten gaan beland Sky in een emmer vol problemen, niet alleen krijgt ze te maken met roddels, is haar beste vriendin een uitwisselingsstudent voor het jaar (en kan ze Sky dus niet helpen het jaar door te komen op school) maar ze krijgt daarbij ook nog te maken met een wel erg knappe stalker genaamd Dean Holder. Sky die het haar missie heeft gemaakt om nooit emotioneel betrokken te zijn bij anderen komt er al snel achter dat Dean dit wel erg moeilijk voor haar maakt met zijn mooie praatjes en zijn constante betrokkenheid in haar leven, als dat niet verwarrend genoeg is lijkt het ook nog alsof hij een geheim heeft …. en niet zomaar een geheim, een geheim die waarschijnlijk te maken heeft met haar verleden, een verleden die ze zich niet zo goed kan herinneren. 

| Recensie |Sterrenhemel is niet gewoon een boek over twee mensen die zich extreem tot elkaar aangetrokken voelen, het is zoveel meer! Niet alleen draait het om geheimen en ware liefde maar het verhaal is zo onvoorspelbaar, we wisten dat er een reden was waarom Sky had besloten nooit haar emoties te tonen aan anderen of zelfs iets te voelen voor anderen maar toch hadden we de ware reden niet zien aankomen en dan hebben we het nog niet eens gehad over het einde, wat behoorlijk aangrijpend was. De personages en de ontwikkeling die zij doormaken zijn werkelijk fantastisch en heel geloofwaardig uitgewerkt en de dingen die Sky meemaakt zijn veel ingrijpender dan je zou verwachten van dit boek en de beschrijving van die gebeurtenissen nemen je adem weg, wij moesten soms echt een traantje wegpinken. Al vinden wij  de originele titel toch echt het allerbest gekozen: Hopeless, dit was de tattoo die Dean op zijn arm had en de betekenis ervan was de naam van zijn gestorven zusje Less en de naam Hope, is de Nederlandse tittel ook erg mooi en toepassend. Als je het boek hebt gelezen begrijp je gelijk waarom die twee tittels zo adembenemend mooi en perfect zijn. Dit was echt een boek die je bijblijft en wij zij dan ook erg blij dat we het gelezen hebben want Colleen neemt je mee op een reis vol emoties en laat je dezelfde gevoelens meemaken als de personages in haar boek wij vonden het vooral erg mooi toen Dean tegen Sky zei; “Sometimes you have to choose between a bunch of wrong choices and no right ones. You just have to choose which wrong choices feels the least wrong.” en dat is echt toepasselijk want in het dagelijkse leven bots je tegen zoveel problemen op en niet alleens kun je afhandelen door de juist keuze te maken, soms moet je een keuze maken die dichtbij juist komt en zo zie je maar weer de ware kracht van de woorden van een schrijfster.

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

Advertenties

2 gedachtes over “Boekenrecensie: Sterrenhemel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s