Filmavond: Underworld.

Hallo lieve bloggers vandaag hebben we weer een nieuwe filmpost voor jullie. We gaan het dit keer hebben over de film ‘ Underworld’ een Amerikaanse actie/horror-speelfilm uit 2003 onder regie van Len Wiseman. In de hoofdrollen zien we; Kate Beckinsale (Van Helsing) , Scott Speedman (Barefoot) , Michael Sheen (Twilight) , Bill Nighy (Love Actually) en Wentworth Miller (Prison Break).

Al twee eeuwen zijn de vampieren en weerwolven in oorlog met elkaar en hoewel de vampieren denken dat ze de strijd al hebben gewonnen na de dood van de weerwolf leider Lucian komt Selene, een vampier die gespecialiseerd is in het opjagen en doden van weerwolven, er al snel achter dat niet alles wat haar verteld is over de geschiedenis van de vampieren klopt en dat Lucian, die zogenaamd al eeuwen dood is verklaard misschien toch niet zo dood is als iedereen gelooft. Wanneer ze er dan ook achter komt dat de weerwolven achter een mens genaamd Michael aan zitten is het voor haar genoeg bewijs om actie te ondernemen, niet wetend dat sommige geheimen beter geheim moeten blijven duikt Selene in een strijd waar ze misschien niet sterk genoeg voor is in haar eentje.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Dit moet gewoon één van onze favorieten zijn, Underworld is wat je noemt één van de beste vampier (weerwolf) films en hoewel het een 2003 film is zie je hier weinig van terug en lijken de special effects gewoon van dit jaar. De film heeft als thema ‘duisternis’ en dat is erg te merken aan de kleuren; blauw en zwart, die door de hele film gebruikt worden, daardoor lijkt de transpiratie van mens naar weerwolf net wat enger. We zijn helemaal weg van Kate in de rol van Selene en kunnen ons dan ook geen ander actrice in die rol voorstellen, ook Scott levert een geweldige acteerpresentatie op in zijn rol en de chemie tussen die twee spat dan ook van de schermen in de weinig scenes die ze samen hebben. Hoewel het verhaal draait om een oorlog en het zich vooral richt op de strijd tussen de twee wezens krijgen we hier en daar een kwijlende liefdescene die we soms even terug moeten spoelen om er langer van te genieten. Of je nu ‘Underworld’ wilt zien omdat je helemaal weg bent van wezens zoals vampieren en weerwolven, of gewoon een fan bent van een kickass character die voor eens niet een man is, het maakt niet uit want behalve een aparte verhaal die je niet eerder bent tegenkomen in een film heeft het ook nog genoeg spanning, actie en zelfs een vleugje liefde om je tevreden te houden. 

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

Advertenties

2 gedachtes over “Filmavond: Underworld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s