Filmavond: Freedom Writers.

Hallo lieve bloggers vandaag hebben we weer een nieuwe filmpost voor jullie. We gaan het dit keer hebben over de film ‘Freedom Writers’, een film met een waargebeurd verhaal uit 2007 geregisseerd door Richard LaGravenese. In de film spelen onder anderen Hilary Swank (Ps. I Love You), April Lee Hernandez (Dexter) , Mario Barrett (Step Up), Patrick Dempsey (Grey’s Anatomy en Enchanted) en Hunter Parrish (Weeds en 17 Again).

Erin is een beginnende leerkracht die na het halen van haar diploma gelijk een baan krijgt op een middelbare school, de eerstejaars waarmee ze te maken krijgt hebben elk hun eigen problemen en angsten en zien het nut niet van onderwijs omdat ze de toekomst grijs zien en niet eens weten of ze thuis heelhuids en levend zullen bereiken elke dag. Erin besluit om de leerlingen te laten zien dat niet alles zwart/wit hoeft te zijn in het leven en dat niemand iets te zeggen heeft over hun leven en toekomst behalve zijzelf. De leerlingen vinden al snel hun stem en beginnen hoop te krijgen voor een leven waarin drugs, moord en geweldig niet de overhand heeft. Erin botst met haar eigen lesmethodes en unieke aanpak alleen langzamerhand wel met haar collega’s en de school principes, daarbij ontstaan er ook problemen thuis met haar echtgenoot en heeft haar vader ook wat te zeggen over haar toekomst en baan. De vraag is dan ook wat heeft Erin voor de leerlingen van klas 203 over en tot hoever kun je gaan als leerkracht in het onderwijs voordat je baan je prive leven overneemt?

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Deze film is één van de redenen waarom wij het onderwijs zijn in gegaan, door het kijken van deze film hebben we elke dag weer zin in onze werk. Het is onze passie om leerlingen te begeleiden en helpen en we doen het dan ook met liefde en plezier. Wanneer een leerling dat bereikt wat hij niet had durven te bereiken geeft het je als leerkracht zo’n goed gevoel. Er is niks belonend dan de blik in de ogen van je leerlingen wanneer die iets nieuws leren en zien dat ze alles kunnen wat ze willen zolang ze maar blijven geloven en de wil niet opgeven. En Hilary heeft een top presentatie neergezet als Erin, ze heeft het verhaal tot leven gebracht en dit is dan ook een film die we met plezier terug kijken elke keer. De boodschap van de film is dat je iemand niet kunt oordelen op hoe hij/zij eruit ziet, je kunt mensen niet beoordelen op hun achtergrond en verleden. Iedereen heeft het recht om zichzelf te bewijzen, iedereen heeft recht op een tweede kans en wie zijn wij om hun te verhinderen in hun kunnen en doen? Zoals we onze leerlingen altijd vertellen aan het einde van de dag ‘behandel een ander hoe jij behandeld wilt worden, met de respect en vriendelijkheid die jij van hun verwacht want we zijn allemaal mensen, we ademen dezelfde lucht en we wonen op dezelfde wereld en we hebben allemaal zo onze eigen problemen en angsten maar dat betekend niet dat we geen overeenkomsten hebben. Je moet alleen de wil hebben om ze te zien.’

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

Advertenties

13 gedachtes over “Filmavond: Freedom Writers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s