De Waarheid achter Disney sprookjes.


favourite_disney_filmsHallo lieve bloggers, vandaag gaan we het hebben over de waarheid achter Disney sprookjes want hoewel we allemaal gek zijn op Disney schuilt er achter enkele sprookjes toch wel een hele andere verhaal.  In werkelijkheid eindigen ze namelijk allemaal een stuk gruwelijker… Toen we hierachter kwamen waren we dus behoorlijk geschrokken want sommige verhalen waren dus behoorlijk anders afgelopen dan we hadden verwachten. Welke sprookje vind jij het gruwelijkst?

divider (1)

  • Doornroosje: In de Disneyversie  wordt Doornroosje als baby vervloekt met een slaapspreuk door de boze heks. Nadat Doornroosje op haar zestiende in een diepe slaap valt na zich te hebben geprikt aan de spoel van de spinnenwiel, kust haar prins haar wakker. Maar in de originele versie wordt Doornroosje niet wakker gekust door een prins, maar een koning dringt haar kamer binnen waar hij haar verkracht. Ze raakt zwanger van een tweeling en wordt pas maanden later wakker. De koning die getrouwd was, duwde zijn vrouw in het vuur nadat zijn vrouw hem dwong zijn tweeling op te eten. Hij trouwt als nog met Doornroosje en ze leefden toch nog lang en gelukkig…
  • De Kleine Zeemeermin: In de Disneyversie van de zeemeermin Ariël wordt Ariël verliefd op een mens. Ze ruilt haar stem in voor benen om haar geliefde prins Eric voor zich te winnen. Dat lukt haar uiteindelijk en ze leven nog lang en gelukkig. Maar in de originele versie lijd Ariel helse pijnen elke keer al ze loopt. En wordt Prins Eric verliefd op een ander. Ariël weet zich geen raad en haar zussen kopen een magisch mes voor haar bij de zeeheks waarmee ze de prins kan vermoorden zodat ze weer een zeemeermin kan worden. Ariël kan dit alleen niet. Hans Christian Anderson had het verhaal eerst zo geschreven dat ze veranderen in het schuim van de zee, maar hij vond dit toch een beetje cru. Daarom wordt ze een dochter van de lucht. Ze moet 300 jaar lang goede daden verrichten en mag hierna naar de hemel.
  • Klokkenluider van de Notre Dame: In de Disneyversie wordt Quasimodo verliefd op de zigeunerin Esmeralda. Hij raakt bevriend met haar, maar Esmeralda wordt verliefd op soldaat Phoebus. Quasimodo accepteert dat hij nooit met Esmeralda zal zijn. Wel leert hij om zich niet voor zichzelf te schamen en leeft hij niet meer als kluizenaar. Het oorspronkelijke verhaal werd door Victor Hugo geschreven die ook Les Miserable schreef. In het originele verhaal eindigt het niet zo mooi voor Esmeralda. Frollo verbrandt haar dan wel niet op de brandstapel, maar laat haar ophangen. Hierna vermoordt Quasimodo Frollo en blijft hij bij het lichaam van Esmeralda rouwen tot hij uiteindelijk overlijdt van de honger.
  • Frank en Frey: In de Disneyversie zijn de hondje Frank en vosje Frey beste vriendjes, maar komen er naarmate ze ouder worden achter dat ze eigenlijk natuurlijke vijanden zijn. Frank wordt opgeleid tot jachthond en moet van zijn baas ook op vossen jagen. Na een ongeluk met een andere hond, is Frank ervan overtuigd dat het Freys schuld is. Wanneer Frank weer op jacht gaat en Frank en Frey worden aangevallen door een beer, redt Frey ze. De twee scheiden uiteindelijk wegen, maar denken vredig terug aan hun kindertijd.
    Maar in de originele versie blijkt tijdens de jacht Frank zijn oude jeugdvriendje te achtervolgen tot Frey doodgaat van uitputting. Ook Frank vindt de dood wanneer zijn baasje hem doodschiet.
  • Assepoester: Nadat voetveegje Assepoester de prins ontmoette op het bal en hij haar leuk vond, gaat hij op zoek naar haar met het muiltje dat ze verloor op het bal. Haar stiefzussen proberen hun voeten in het muiltje te proppen, maar alleen Assepoester past hem. De twee trouwen en leven nog lang en gelukkig. Maar in werkelijkheid trouwen Assepoester en de prins daadwerkelijk. Maar er gingen nog wel wat gruwelijke daden aan vooraf. Zo hakt een van haar zusjes haar tenen af of het muiltje te passen en verliest de ander een stuk van haar hiel. Tijdens de bruiloft van Assepoester en de prins worden de zussen bovendien van hun ogen ontdaan door duiven die ze eruit pikken.
  • Sneeuwwitje: In de Disneyversie wanneer Sneeuwwitje een hapje van de appel neemt die vergiftigd is door de slechte koningin, lijkt ze dood te zijn. De zeven dwergen maken een glazen kist voor haar, maar wanneer de prins haar een laatste afscheidskus wil geven, wordt ze wakker.In de originele versie kust de prins Sneeuwwitje alsnog wakker, maar de boze koningin komt erg naar aan haar einde. Ze werd uitgenodigd voor de bruiloft, maar kreeg hete metalen schoenen aan waarop ze moest blijven dansen tot ze doodging. Ook is er een versie die beweerd dat Sneeuwwitje niet wakker werd gekust door de prins, maar dat ze wakker werd geschud in de koest van de jager die haar ‘levenloze’ lichaam mee wilde nemen…

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

Advertenties

8 gedachtes over “De Waarheid achter Disney sprookjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s