Filmavond: Vampire Academy.

Hallo lieve bloggers, vandaag hebben we weer een nieuwe filmpost voor jullie. We hebben vandaag namelijk de film ‘Vampire Academy’ gekeken en daar moesten we wel een filmreview over schrijven. Vampire Academy is een fantasy/horror film uit 2014 van regisseur Mark Waters, met o.a. de volgende sterren in de hoofdrollen; Dominc Sherwood (wie kent de twee kleurige acteur nou niet die de rol heeft overgenomen van Jace in de serie Shadowhunters), Zoey Deutch (Beautifull Creatures en Switched at Birth), Licy Fry (Wolf Creek en Mako Mermaids), Danila Kozlovsky (Harcore Henry en Legend No. 17, Sarah Hyland (Modern Family en Geek Charming). De film is gebaseerd op de boekenserie van Richelle Mead.

blog-divider1

Rose Hathaway is een dhampir (half mens, half vampier) en haar enige missie is om haar beste vriendin Lissa Dragomir die een Moroi (vampier met magische krachten) is te beschermen. Lissa is de laatste van de Dragomir lijn en na de dood van haar zieke oom zal ze de enige zijn in de lijn voor de troon. Wanneer Lissa haar beste vriendin Rose met haar krachten van de dood had gered tijdens de ongeluk waarin ze haar ouders en broer verloor hadden de meiden niet kunnen bedenken dat dit gevolgen zou hebben voor hun beide. Want niet alleen is hun band hierdoor sterker geworden en kunnen ze voelen wat de ander voelt maar daarnaast kan Rose ook nog altijd zien wat Lissa ziet en dit heeft meer nadelen dan voordelen. Nadat ze wegrennen van St.Vlademir’s Academy duurt het niet lang voordat ze worden ingehaald door de dhampir beschermers en moeten ze met tegenzin terugkeren naar de beschermde school, maar Rose en Lissa komen er al snel achter dat ze buiten de school misschien veiliger waren dan op school want de duisternis heeft de school poorten bereikt en wat al snel volgt is een bloedbad en Rose begint te denken dat de dader dichterbij is dan men denkt. 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Vampire Academy was een super leuke film en hoewel de genre van de film horror is merk je hier niks van. Het lijkt op een mix van Twilight, The Mortal Instruments en de humor van Vampire Sucks, het is wel mooi om te zien hoe de wereld van Richelle Mead tot leven komt in deze film. Er wordt duidelijk verteld wat de achtergrond is van de personages en de wereld waarin ze leven dus mocht je de boeken niet hebben gelezen dan is dit niet een groot probleem wat soms wel het geval is bij andere films die gebaseerd zijn op een boek (of boekenserie). Het is ook super geweldig om Dominic terug te zien in deze film nu we moeten wachten op de tweede seizoen van de tv-serie Shadowhunters (die gebaseerd is op de boekenserie van Cassandra Clare ‘The Mortal Instruments’). Verder is Zoey een echte getalenteerde actrice en moesten we lachen om haar gezichtsuitdrukking en grappen in de film, vooral de chemie tussen Rose en Dimitri spatte van het scherm. Het is niet wat je noemt een film met unieke speciale effecten en cliffhangers maar het is het kijken waard want je zult je niet vervelen tijdens het kijken. Af en toe heb je wel een scene ertussen zitten waarbij je je vraagt wie de scriptschrijver is en waarom hij met zulke cliché lijnen kwam maar alles bij elkaar is het gewoon een leuke meidenfilm voor een avondje met vriendinnen lekker op de bank met een bakje popcorn en chocola, want laten we vooral de heren niet vergeten die deze film het kijken waard maakt.

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

Advertenties

4 gedachtes over “Filmavond: Vampire Academy.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s