Filmavond: The Last Five Years.

Hallo lieve bloggers, vandaag hebben we weer een filmpost voor jullie. The Last Five Years is een Amerikaanse Musical Drama uit 2014 geregiseerd door Richard LaGravenese. Met in de hoofdrollen Anna Kendrick (die we kennen van haar geweldige rol als Becky in Pitch Perfect) en Jeremy Jordan (hij speelt de rol van Winn Scott in de serie Supergirl). 

blog-divider1

Cathy is een beginnende actrice met de droom om het te maken in haar leven en wanneer ze Jamie ontmoet, een schrijver met ‘writersblock’ denkt ze dat ze niks meer nodig heeft in het leven om haar gelukkig te maken. Maar naarmate de relatie vordert begint Cathy in de schaduw van Jamie te staan, ze ziet hoe Jamie met zijn succes stap voor stap bij haar vandaan loopt en ze begint bang te worden om hem te verliezen. Cathy doet er alles aan om de relatie staand te houden maar ze ontdekt al gauw dat liefde van beide kanten moet komen, want je kunt niet vechten voor iets wat er niet meer is, je kunt maar zo weinig doen in je eentje om een relatie staand te houden, zeker wanneer de ander het al heeft opgegeven.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

We waren erg nieuwsgierig naar deze film omdat het een musical is, en je ziet niet vaak een verhaal verteld worden aan de hand van liedjes en muziek, de film begint met een hartverscheurend lied waarin Cathy uitlegt hoe de liefde van haar leven gekozen heeft voor een ander leven, een ander toekomst, eentje zonder haar. Terwijl we terug gaan in de tijd zien we hoe de relatie uiteen valt en hoe het begon. Elke liedje is weer een hoofdstuk in het leven van Cathy en haar geliefde Jamie. Terwijl Cathy haar droom laat vliegen en besluit om naast Jamie te staan tijdens zijn succes ontdekt ze al snel dat liefde soms niet genoeg is, zeker niet in een relatie waarin je moet kiezen tussen de dromen van je geliefde en die van jezelf. We waren erg boos toen we het gedrag van Jamie zagen veranderen in de loop van de film (relatie), het was gewoon erg triest om te zien hoe Cathy haar hele leven had opgegeven alleen om Jamie gelukkig te maken, hoe ze bleef glimlachen terwijl ze huilde van binnen. We willen geen ‘spoilers’ weg geven en zullen het einde dan ook niet verklappen van de film maar het was een einde waar we zeker niet blij mee waren. The Last Five Years is zeker een heel uniek en aparte film, zo’n eentje hebben we zeker niet eerder gezien, alleen wel erg jammer van het einde maar aan de andere kant past het wel bij het verhaal maar het laat ons kijkers wel achter met een handvol vragen.

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

Advertenties

3 gedachtes over “Filmavond: The Last Five Years.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s