Oekraïne wint de 61ste Eurovision Songfestival.

Hallo lieve bloggers, vandaag nemen we de Eurovision Songfestival nog even door. Zoals jullie weten was de Eurovision Songfestival gisteren live te zien in Nederland rond 21.00 tot 1.30 uur in de ochtend en we hebben inderdaad tot de laatste minuut de show gevolgd. Het was heel erg spannend en zoals jullie eerder hebben kunnen lezen hadden we zo onze eigen top 5 in gedachten en waren we erg benieuwd naar hoe het zou aflopen voor Nederland. We moeten toegeven dat Zweden er wel een heel erge spektakel van gemaakt had gisteren, niet alleen keken gisteren Amerika en China voor het eerst live naar de Songfestival maar had Zweden ook gezorgd voor geweldige liedjes, feiten en weetjes.dotted-linefinalisten-van-eurovisie-songfestival-2016We waren erg enthousiast toen Nederland eindelijk aan de beurt kwam, Douwe Bob mocht gelijk als derde in de lijst zijn Slowdown live zingen en wat was iedereen toch hard aan het juichen toen het 10 seconden stil was tijdens zijn liedje, we zagen dit als een super goed teken. We hebben genoten van alle liedjes hoewel er enkele tussen zaten waarvan we dachten; ‘Serieus? Je maakt een grapje?’ maar om eerlijk te zijn waren de liedjes en muziek beter dan vorige jaar. 39 liedjes later kwam het einde dan toch in zicht en was het tijd voor de punten telling van de jury en onze mond viel open toen Nederland zijn eerste 12 punten had binnengehaald in de eerste minuut. Maar vanaf toen ging het naar beneden want Nederland kreeg geen hoge punten meer, de verassing kwam toen Australië elke 12 punten naar binnen begon te slepen, Australië was inderdaad goed bezig dit jaar maar we zagen het niet echt als een Eurovision Songfestival liedje die kon winnen.

Gezien het feit dat de Songfestival een hele update had gekregen dit jaar hadden we geen idee dat na de jury ook de puntentelling van het publiek bekend zou worden gemaakt dus we wouden bijna de tv dicht doen. We keken verbaasd hoe Frankrijk omhoog schoot en hoe Duitsland maar bleef zakken, Duitsland was naar onze mening niet eens zo slecht dat het eindigde op de laatste plek, Frankrijk vonden wij bijvoorbeeld minder pakkend dan Duitsland. De 61ste editie van de Eurovision Songfestival is uiteindelijk gewonnen door Oekraïne met het duistere vredeslied 1944, gezongen door de 32-jarige Jamala, de refrein was erg pakkend en haast zielig en eng, het lied gaat over de deportatie van een kwart miljoen Krim-Tartaren door de Sovjet-Unie in 1944 en de betrokkenheid van Rusland bij de oorlog in Oost-Oekraine. Rusland had wel geklaad over deze inzending maar veroorzaakte er verder geen comotie over want hoewel volgens de regels politieke nummers verboden zijn op het Songfestival draaide deze liedje voornamelijk over een historische gebeurtenis, en niet over de actuele politiek in het heden. Douwe Bob eindigde namens Nederland met Slow Down op een mooie elfde plaats en België deed het nog beter. Laura Tesoro werd met What’s The Pressure in de finale tiende.dotted-lineDe uiteindelijke top 10 van de Eurovision Songfestival kun je hieronder vinden:

  1. Oekraïne: Jamala – 1944 (534 punten)
  2. Australië: Dami Im – Sound of Silence (511 punten)
  3. Rusland: Sergey Lazarev – You Are the Only One (491 punten)
  4. Bulgarije: Poli Genova – If Love Was a Crime (307 punten)
  5. Zweden: Frans – If I Were Sorry (261 punten)
  6. Frankrijk: Amir – J’ai cherché (257 punten)
  7. Armenië: Iveta Mukuchyan – LoveWave (249 punten)
  8. Polen: Michał Szpak – Color of Your Life (229 punten)
  9. Litouwen: Donny Montell – I’ve Been Waiting for This Night (200 punten)
  10. België: Laura Tesoro – What’s the pressure (181 punten)

Volgend jaar is de Eurovision Songfestival dus in Ukraine en we zijn erg benieuwd naar wat Nederland volgend jaar weet te verzinnen en wie we dan zullen sturen, hebben jullie een idee? En kwam jullie top 5 overeen met de lijst hierboven?

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s