Filmavond: Pride and Prejudice and Zombies.

Hallo lieve bloggers, vandaag hebben we weer een filmavond post voor jullie. Pride and Prejudice and Zombies is een Amerikaanse horrorkomedie uit 2016 van Burr Steers. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2009 van Seth Grahame-Smith, die op zijn beurt een parodie is op Pride and Prejudice uit 1813. Pride and Prejudice and Zombies heeft een super cast met o.a. Lily James ( die we kennen van de film ‘Cinderella’), Sam Riley ( hij speelde in de film Maleficent), Matt Smith (wie kent nou niet ‘The Eleventh Doctor’ in Doctor Who) en Douglas Booth (die herken je vast nog in zijn rol als Romeo in Romeo and Juliet). Hoewel het idee en verhaal erg apart zijn is het de  vraag of de film zich houdt aan de orginele verhaal van Jane Austen, zeker gezien het feit dat het een parodie is want wat krijg je als het verhaal van ‘Pride and Prejudice’ mixt met een bloedbad en zombies? Inderdaad, een horrorkomedie die kan slagen of falen.

blog-divider1

In de 19e eeuw is het belangrijk voor de dames om aandacht te hebben voor hun uiterlijk, ze moeten weten hoe het eraan gaat in de wereld en laten we dan ook niet vergeten dat ze elegant moeten zijn en weten hoe ze zich moeten gedragen tegenover een heer maar het allerbelangrijkste is dat ze moet weten … hoe ze een zombie het beste kan vermoorden. De gezusters Bennett hebben alles wat ze weten over de vechtkunst geleerd van hun vader die het belangrijker vindt dat zijn dochters weten hoe ze moeten overleven dan wat ze moeten doen in de keuken. Wanneer de er een rijke familie de kasteel vlakbij bewoont is het de taak van Mrs. Bennet om hier op te reageren in de hoop om één van haar dochters te kunnen uithuwelijken en wanneer Mr. Bingley inderdaad oog lijkt te hebben op één van haar dochters lijken haar plannen voor een betere toekomst voor haar dochters de goede kant op te gaan, dat is totdat er een zombie aanval het hele land overneemt en het niet langer zeker is of al haar dochters het wel gaan overleven in een wereld waar je een zombie niet kunt onderscheiden van een normale mens. Lizzy, de oudste van de zes Bennet zusjes voelt zich geroepen om het gevecht aan te gaan tegen de zombies en met haar schoonheid en strijdlust valt ze hierdoor op in de ogen van niemand minder dan Mr. Darcy, één van de beste zombie jagers in de wereld maar Lizzy heeft meer aan haar hoofd dan de knappe Darcy en een huwelijk, zeker wanneer één van haar zusjes vermist wordt.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het was erg wennen om het verhaal van Jane Austen zo veranderd te zien, niet alleen was het erg raar om de personages zoals Lizzy en Darcy te zien als zombie vechters die tijdens het vermoorden van zombies gedichten aan elkaar opdragen maar je kunt ook niet echt zeggen dat de personages overeen komen met de originele personages. Als je verwacht dat het zal lijken op Pride and Prejudice van Jane Austen dan moeten we je helaas teleur stellen want het is alles behalve dat, hoewel het dus voor een echte Austen fan een nachtmerrie kan zijn heeft het verhaal wel enkele grappige kanten. Daarbij is  het ook erg verfrissend om een film te kijken waarin de dames voor eens niet gillend weg rennen van een zombie maar het gevecht liever aangaan en Jane Austen of niet we hebben uiteraard nog altijd onze Mr. Darcy die in deze film ook goed tot zijn recht komt. 

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s