Filmavond: Batman Vs Superman ‘Dawn of Justice’.

Hallo lieve bloggers, vandaag hebben we weer een filmavond post voor jullie. Zoals jullie al eerder hadden kunnen lezen hebben we de nieuwe DC film gezien deze week en hier gaat onze filmpost dan ook over. Batman Vs Superman: Dawn of Justice is een Amerikaanse actie-sciencefictionfilm uit 2016, geregisseerd door Zack Snyder. In de film spelen de superhelden Batman en Superman van DC Comics en deze twee superhelden worden gespeeld door Ben Affleck (die kennen we van zijn films Gone Girl, Daredevil en Jersey Girl) en Henry Cavill (Man of Steel, Immortals en natuurlijk The Man from U.N.C.L.E.). Henry keert terug als onze favo held Superman in deze film en we zien Amy Adams weer als zijn geliefde Lois Lane. Ben die al eerder een superheld heeft gespeeld keert terug in de rol van Batman, we krijgen ook Jesse Eisenberg (The Social Network) te zien als de slecht Lex Luther en Tao Okamato als de beeldschone Wonderwoman. 

blog-divider1

Na een verwoestende actie in Metropolis maakt de mensheid zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, Bruce Wayne aka Batman die er die dag bij was begint zich te richten op een nieuwe vijand, eentje van wie hij verwacht dat hij zich ooit tegen de mensheid zal keren.. Superman.. Ondertussen probeert Clark Kent aka Superman zijn leven met Lois Lane te lijden zonder problemen maar dat is moeilijker dan hij had verwacht nu hij de doelmik is van de haat van de mensen die hem eerder steunden, lastig gevallen wordt door Batman en zwart wordt gemaakt door de pers. Clark begint zich af te vragen of de mensheid het wel verdient om gered te worden en of hij inderdaad wel een held is zoals zijn vader hem liet geloven. Niemand die dan ook vermoed dat het allemaal een vuil spelletje is van niemand minder dan Lex Luther die van plan is om een einde te maken aan helden zoals; Batman en Superman. Maar wanneer onze helden hier achter komen is het de vraag of ze al niet te laat zijn om de wereld te redden van zijn ondergang.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Laten we beginnen bij het begin, het was erg langdradig en omdat er zoveel verschillende verhaallijnen door elkaar lopen was het begin dan ook erg rommelig voor ons. We begrepen niet echt wat er aan de hand was. Je hebt de verhaallijn van Clark Kent aka Superman, dan heb je nog Lois Lane die haar eigen verhaal heeft, Bruce Wayne aka Batman die achterna wordt gezeten door zijn angsten, Lex Luther die zijn eigen geheime plannetje heeft en laten we niet alle personages vergeten die of ingehuurd zijn door iemand of een kleine rol spelen in de film en ons achter laten met vragen. Door de hoeveelheid verhaallijnen was het erg moeilijk om de draad op te pakken wanneer je iets niet meer begreep althans voor ons. Wanneer je dan eindelijk iets begrijpt duikt er weer iets nieuws op waarbij je dan weer je interesse verliest omdat je geen idee hebt hoe ze van één scene naar de andere vlogen zonder verdere uitleg, dat was erg jammer. We staan daarbij wel even stil bij hoe ‘KICK-ASS’ Wonderwoman was in deze film, en hebben jullie ook de Flash en Aquaman voorbij zien komen? Hoewel we deze film niet gauw nog eens zullen gaan kijken en we bijna zeker weten dat er een vervolg gaat komen was er was wel één scene die ons raakte en dat was ergens aan het einde, Clark moet een keuze maken die zijn leven voor altijd kan veranderen en hij draait zich om naar Lois en zegt; ‘No one stays good in this world’ en dat is erg mooi gezegd want iedereen maakt zijn eigen keuzes en schrijft zijn eigen verhaal in het leven maar niet iedereen weet het kwade in het leven te weerstaan dus goed blijven is altijd moeilijker dan de verkeerde pad op gaan. Het einde van de film was een echte cliffhanger maar wat we wel bijna zeker weten is dat Superman uit de dood terug kan keren, maar de vraag is of Lex Luther dan gelijk krijgt … Keert de Superman die wij kennen terug? Of ontwaakt er een duister uit het graf?

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

Advertenties

Een gedachte over “Filmavond: Batman Vs Superman ‘Dawn of Justice’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s