Wie is er klaar voor de Eurovision Songfestival 2016.

Hallo lieve bloggers, vandaag nemen we even de tijd om het te hebben over de 14e Eurovision Songfestival die zal plaatsvinden op Dinsdag 10 mei 2016 in Stockholm. Vorige jaar had Zweden de Eurovision Songfestival gewonnen dankzij Mans Zelmerlow met zijn liedje ‘Heroes’, het was een super liedje en laten we vooral de geweldige special effects tijdens zijn optreden niet vergeten. Dit jaar sturen wij Nederlanders de zanger Douwe Bob naar de Songfestival in de hoop een kans te maken, maar wat denken jullie? Is Douwe Bob dan eindelijk de persoon die het voor Nederland zou waarmaken? Zullen we dit jaar dan eindelijk die eerste prijs winnen? Wij weten het niet zeker, het lied ‘Slow Down’ klinkt erg blue en een lied die je in de tijd van de Beatles waarschijnlijk zou kunnen horen op de radio, Douwe Bob heeft wel een mooie stem en zijn uitspraak is geweldig maar we zitten een beetje met het liedje.Hieronder kun je onze meningen vinden over de top 5 van de Eurovision en wie wij denken dat kans maakt op de eerste plaats dit jaar.dotted-lineDe Top 5 + de winnaar van de Eurovison Songfestival volgens Hic@: Ik denk dat Nederland gaat winnen dit jaar want Douwe Bob heeft een mooie stem en ik ben altijd hoopvol dat wij gaan winnen, het refrein van zijn liedje is naar mijn mening ook erg leuk.

dotted-lineDe Top 5 + de winnaar van de Eurovison Songfestival volgens Gibby: Naar mijn mening is Sergey Lazarev met zijn lied You Are The Only One : een echte topper en mogelijke winnaar van dit jaar, het klinkt echt als een Eurovision Songfestival lied. Eentje die gewoon kan aansluiten bij de winnaars tot nu toe van de Songfestival, het heeft drie melodies die goed bijelkaar aansluiten vooral de refrein is echt makkelijk om mee te zingen en het is eentje die ik dan ook vaak kan luisteren en waar je op kan bewegen. Het is vrolijk, blijft in je hoofd, Sergey heeft een sterke stem en de special effects zijn gewoon super mooi.

  • Frans – If I Were Sorry : Een lied die gewoon in mijn hoofd blijft rondhangen, Frans heeft een super mooie stem, het liedje is erg opbeat en makkelijk om mee te zingen, de tekst is treurig op een raar manier en toch heeft het een vrolijke beat. Het zou me niks verbazen als je het straks non-stop kunt beluisteren via Spotify.
  • Rykka – The Last of Our Kind : Een geweldige opening gevolgd door een stukje dat erg Taylor Swift achtig is en het sluit af met een refrein die gewoon in je hoofd blijft hangen. Rykka heeft een stem die me echt doet denken aan Taylor en het is een lied die ik echt non-stop heb geluisterd de laatste dagen.
  • Lighthouse X – Soldiers op Love : Ik ben helemaal weg van de titel van het lied, de stemmen passen zo goed bij elkaar en dan hebben we nog de refrein die erg aanstekelijk is. Heerlijke combinatie waar je uren lang naar kunt luisteren en de tekst is daarbij ook passend bij de Eurovision Songfestival en bij hoe wij mensen elkaar onze liefde en mensheid tonen door elkaar te helpen in tijden van nood denk hierbij bijvoorbeeld aan hoe wij in Nederland telkens weer geld inzamelen voor onze buurlanden.
  • Samra – Miracle : Dit doet me erg denken aan een mix van Lorde ft Jennifer Lopez, Samra heeft een heel mooie stem en het liedje heeft een refrein waar je goed mee kan zingen en de beat is gewoon echt goed.
  • Jamie-Lee Kriewitz – Ghost :  Het doet me een beetje aan Helsey denken en de tekst is wel erg mooi, Jamie heeft wel een erg zuivere stem en het is een lied die je wel vaker kunt luisteren vooral de achtergrond muziek is erg passend wat me gelijk doet denken aan een lied die je in de top 50 kunt vinden op Spotify maar het is alleen niet echt wat je zou verwachten van een Eurovision Songfestival.

De eerste halve finale Eurovisie Songfestival zal op Dinsdag 10 mei om 21.00 uur op NPO1 te zien zijn en wij kunnen niet wachten om te zien wie er doorgaan. Laat vooral jullie top 5 lijstje achter want we zijn benieuwd naar jullie meningen.

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

Advertenties

7 gedachtes over “Wie is er klaar voor de Eurovision Songfestival 2016.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s