Boekenrecensie: All the bright places.

‘What if life could be this way? Only the happy parts, none of the terrible, not even the mildly unpleasant. What if we could just cut out the bad and keep the good? This is what I want to do with Violet – give her only the good, keep away the bad, so that good is all we ever have around us.’

Titel: Waar het licht is.
Verklaring van de titel: Het heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat beide Theo en Violet zich bevinden op het randje van de duisternis, ze zijn beide verdwaald en wanneer ze op die school dak elkaar vinden, vinden ze gelijk ook een beetje licht in het leven.
Auteur: Jennifer Niven.
Uitgeverij: Moon.
Pagina’s: 336
Genre:
Young Adult.
Waardering: ★★★★★post-divider-right IMG_0362.jpg |Samenvatting | Theodore Finch wordt gezien als een ‘Freak’ op school, een buitenbeentje omdat hij ‘te’ anders is en het niet erg vindt om zichzelf te zijn in een wereld waar iedereen zich voordoet als een betere versie van zichzelf. Theo leeft in zijn eigen wereld omringd door zijn angsten en eigen gedachtes maar hoewel hij een hoge IQ heeft en goed scoort op school kan hij niet ontsnappen aan zijn verleden en nachtmerries. Op een middag ontmoet hij op de rand van de hoge klokkentoren op school niemand anders dan Violet Merkey. Violet Merkey is verslagen door de dood van haar zus en hoewel anderen haar leven zien als ‘perfect’ is Violet niet meer de populaire meisje die geniet van het leven. Theo red het leven van Violet en vanaf dat moment begint hun verhaal. Alleen samen kunnen ze zichzelf zijn en ze leren om opnieuw te leven, opnieuw adem te halen. Maar hoewel Theo alles eraan doet om Violet te redden van haar demonen verliest hij een stukje van zichzelf met de dag en raakt hijzelf diep verwikkeld in zijn angsten en twijfels.

| Recensie | Hartverscheurend. Verontrustend mooi en een boek die je niet kunt uitlezen zonder een traan te hebben gelaten. Dat is hoe wij deze boek het beste kunnen omschrijven, het is haast onmogelijk om te vertellen hoe goed dit boek was. Dan hebben we het niet alleen over het verhaal maar ook de personages en hun problemen. Jennifer heeft een erg mooi manier van schrijven en het verhaal wordt verteld door Violet en Finch, op deze manier krijg je dus beide kanten van het verhaal te lezen en dat is echt zo mooi dat je gehecht raakt aan beide personages om dan uiteindelijk bij de laatste hoofdstukken te komen en te beseffen dat het verhaal een hele andere einde zal hebben dan je kon bedenken. We hebben erg moeten huilen om het verhaal van Finch en hij is één van onze favoriete personages geworden omdat we met elke hoofdstuk gehecht raakten aan hem, zijn humor, zijn angsten en zijn manier van denken en hoe hij de wereld ziet. Het verhaal heeft een duistere schoonheid en dat het waargebeurd is maakt het alleen nog triester en mooier. Het verhaal heeft ons uiteindelijk laten denken over de vraag; ‘Wat betekend het leven voor ons?’. Het heeft ons dieper geraakt dan alle boeken die we  eerder hebben gelezen tot nu toe en omdat we het einde niet zagen aankomen zal het ons ook bijblijven, dit boek raden we je dan zeker aan als je op zoek bent naar een verhaal met diepte en personages die je iets te vertellen hebben. John Green eat your heart out want Jennifer Niven laat met dit boek een emmer vol tranen achter bij haar lezers. 
Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@
Advertenties

7 gedachtes over “Boekenrecensie: All the bright places.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s