Filmavond: No Escape.

Hallo lieve bloggers, vandaag hebben we nog een post voor jullie. We hebben namelijk besloten om elke vrijdagavond een filmpje te pakken en hier dan een review over te schrijven. Op deze manier kunnen jullie beslissen welke films leuk zijn om te kijken en welke niet, we hopen dat jullie het leuk vinden want wij konden niet wachten met het posten. We hebben voor vanavond de film ‘No Escape’ gekozen, het is een Amerikaanse actie-thriller uit 2015, geregisseerd door John Erick Dowdle. Het heeft een goede cast met o.a. Owen Wilson in de hoofdrol (die we voornamelijk kennen van de films; Zoolander en The Internship) en Pierce Brosman (wie kent hem nou niet van  de drie James Bond films en Mamma Mia).blog-divider1Jack Dwyer is een Amerikaanse zakenman die besluit om voor zijn werk met zijn vrouw en twee dochters naar Zuidoost-Azie te verhuizen. Daar aangekomen besluit het gezin er het beste van te maken maar voor ze het weten breekt de hel los. Het gezin komt onverwacht in het midden van een gewelddadige politieke opstand terecht wanneer de stad wordt aangevallen door genadeloze rebellen. Jack probeert zijn gezin naar een veilige plek te brengen maar niet alleen kunnen ze de taal niet verstaan en spreken maar het is haast onmogelijk om te ontsnappen, vooral als blijkt dat ze de doelwit zijn van de rebellen. Jack komt er al snel achter dat het waarschijnlijk slimmer was geweest om in Amerika te blijven dan naar een onbekend land te verhuizen waar geen uitweg is in geval van gevaar.

Deze slideshow vereist JavaScript.

We zaten echt op het puntje van de bank tijdens het kijken van deze film, net wanneer je denkt dat je kunt adem halen duikt er wel weer wat op dat het gezin onmogelijk maakt om verder te gaan. De film zit niet alleen vol spanning, actie en thriller maar het heeft ook enkele emotionele scenes waarbij je een traantje wel moet weg pinken. Toen de film was afgelopen haalde we opgelucht adem en waren we erg blij dat we in Nederland wonen, voor ons geen vakantie plannen voor een tijdje meer. Owen heeft een geweldige rol gespeeld als Jack en je kon niks anders doen dan hem aanmoedigen om door te blijven vechten. Soms heb je een film met zo’n sterk verhaal dat je het niet gauw zult vergeten, ‘No Escape’ is zonder twijfel zo’n film, het laat je nadenken over hoe ver jij zou gaan voor de mensen om wie je geeft.

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

5 gedachtes over “Filmavond: No Escape.

  1. Heb deze film een tijdje geleden gezien in de bios. Heftige film en het laat je inderdaad nadenken. Wel vond ik sommige dingen een beetje onrealistisch… Maar anders zouden ze alles natuurlijk nooit overleefd hebben. X

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie