Book Review: LOVING MR. DANIELS.

‘Because when people died, they took their voices with them. I wondered if they knew how much the people left behind would kill for their sounds one last time.’

Titel: Loving Mr. Daniels.
Verklaring van de titel: Gezien het feit dat het verhaal gaat over Ashlyn die verliefd is op Daniels lijkt het alleen maar een logische reden waarom het boek dan ook zo heet.
Auteur: Brittainy C. Cherry.
Uitgeverij: Createspace Independent Pub.
Pagina’s: 348
Genre:
Romantiek.

Waardering: ★★★☆☆post-divider-right

fff| Samenvatting | Ashlyn voelde zich altijd beter aan de zijde van Gabby, ze was nooit haarzelf zonder haar. Ze durfde meer met haar, maar nu haar tweelingzus Gabby is gestorven aan leukemie staat ze er helemaal alleen voor. Met een moeder die haar niet langer meer kan aankijken en een vader bij wie ze moet intrekken die er nooit voor haar was en nu een nieuwe familie heeft, lijken dingen in het leven van Ashlyn bergafwaarts te gaan. Wanneer ze daarnaast een doos vind met brieven die zijn geschreven door Gabby weet Ashlyn niet langer meer hoe ze verder moet, de brieven en een bucketlist is alles wat nog over is van haar tweelingzus. Een bucketlist die ze moet voltooien wilt ze alle brieven in de doos lezen. Maar Ashlyn kom er al snel achter dat je geluk vaak kunt vinden op de onverwachtste plekken op de wereld en haar geluk vind ze in de mysterieuze leadzanger van Romeo’s Quest; Daniel Daniels. Daniel is niet alleen super knap, slim en net zo’n Shakespeare nerd zoals haar, hij laat haar weer lachen en doet haar het pijn in haar hart vergeten. Ashlyn is ervan overtuigd dat haar leven nu alleen nog kan verbeteren maar Daniel draagt een geheim met zich mee, eentje die hij onder ogen moet zien voordat alles uiteen valt. Maar geheimen hebben een lelijke manier van uitkomen en sommige geheimen kunnen het daglicht niet verdragen.

| Review | Loving Mr. Daniels klinkt misschien als een liefdesverhaal, eentje die je verwacht zonder slag en stoot te kunnen uitlezen maar dat is het zeker niet. Het is een verhaal over een jongen en een meisje wiens liefde de genezing kan zijn voor hun open wonden en gebroken harten maar het is een liefde verboden in de ogen van de mensen. Bij het lezen van de eerste hoofdstuk wist ik al niet meer wat ik van het verhaal moest verwachten, de titel klinkt zo luchtig en net als een tittel voor een zwijmel roman maar wanneer je hoofdstuk na hoofdstuk leest en je verdwaalt in de problemen van de personages kom je er achter dat er veel meer achter schuilt dan een gewone verhaal over twee mensen die verliefd zijn. Het gaat over vrienden die je bijstaan, over gebroken families en het verleden dat je altijd inhaalt als je het niet los laat. Het draait om afsluiting, misverstanden en vergeving.

Liefde is pas liefde als het overeind blijft staan na slag en stoot. Liefde kan je pas liefde noemen wanneer twee mensen zo hard voor elkaar vechten dat ze hun eigen waarden en normen uit het oog verliezen. Liefde is niet liefde zonder een beetje pijn. Liefde neem je niet, je geeft het. Liefde kent geen vaarwel alleen tot ziens en soms is liefde gewoon een schouderklop van een vriend. Brittainy heeft een erg mooie schrijfwijze, ze laat je alle emoties voelen die de personages voelen en dit doet ze door alles zo gedetailleerd mogelijk te vertellen. Je verveelt je geen één moment en je blijft de bladzijdes maar omslaan in de hoop dat het verhaal goed zal aflopen en liefde uiteindelijk alles overwint. Maar de boodschap van dit verhaal is erg duidelijk; niet alle verhalen eindigen met een gelukkige einde, en vaak zijn het juist de verhalen die verkeerd eindigen die ons bijblijven.

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

Advertenties

6 gedachtes over “Book Review: LOVING MR. DANIELS.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s