Boekenrecensie: The Fault In Our Stars.

“You don’t get to choose if you get hurt in this world…but you do have some say in who hurts you. I like my choices.”

Titel: De Weeffouten in onze sterren.
Verklaring van de titel: Het boek heet een weeffout in onze sterren, omdat Hazel het allemaal gewoon heel erg oneerlijk vindt en volgens haar ligt dat aan een weeffout in de sterren.
Auteur: John Green.
Uitgeverij: Penguin Books Ltd.
Pagina’s: 316
Genre:
Young Adult / Realistische Fictie.
Waardering: ★★★★☆post-divider-right

1369096_orig| Samenvatting | The fault in our stars vertelt het verhaal van een jong meisje genaamd Hazel Grace die long kanker heeft. Ze sluit zich af van de mensen om haar heen en noemt zichzelf ‘een tikkende bom klaar om te ontploffen’. Haar moeder is het zat en stuurt haar naar een praatgroep waar Hazel in contact kan komen met andere kanker patiënten. Ze heeft hier geen zin in maar ontmoet al snel een reden om toch te blijven en die reden heet Augustus ‘Gus’ Waters. Hij is knap, grappig en heeft duidelijk interesse in Hazel. Augustus doet er alles aan om het hart van Hazel te stelen en haar te laten zien dat het hem niet uitmaakt of ze hem zal kwetsen of niet maar is Hazel hier wel klaar voor?

| Recensie |  Toen we zoveel over deze boek hoorden dachten we eerst dat mensen overdreven. Want hoe kan een boek je raken, kwetsen, laten huilen en lachen op hetzelfde moment? Toen lazen we het boek en konden we onze bed een week niet meer uit, we weten niet hoeveel tissues we hebben gebruikt maar we waren een ‘wrecking ball’ om het zo maar te zeggen. Hazel en Gus zijn gewoon hartveroverend en we hebben nog niet eerder een boek gelezen waarbij de personages zo ‘down 2 earth’ zijn, ze zijn realistisch en grappig op hun eigen manier. We hadden ook niet verwacht dat een verhaal met zo’n serieus onderwerp als kanker ons toch kon laten lachen, het was zielig en triest maar ook mooi en hartverwarmend. We hadden daarbij het einde ook niet zien aankomen en dan bedoelen we echt niet zien aankomen! Jullie wel? En dan die brief van Gus in de laatste bladzijdes, John Green wat doe je ons toch aan.

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

Advertenties

6 gedachtes over “Boekenrecensie: The Fault In Our Stars.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s