What 2 Watch @ Christmas?

Hallo lieve bloggers, vandaag hebben we een ander soort blog voor jullie. Over minder dan een week is het kerst en dit betekend gezelligheid, heerlijk eten, cadeautjes, familie en vrienden die bijeen komen en wat kun je doen als je niet weet hoe je de avond sluit? Natuurlijk, je pakt er gewoon een filmpje bij, dus daarom voor jullie hier  op een rijtje de top 10 kerstfilms voor het hele gezin.blog-divider11.The Hobbit is een film die wij van plan zijn te kijken tijdens de kerst, een hele movie marathon van de bekende boek van J.R.R. Tolkien. Mocht je niet bekend zijn met het verhaal dan hierbij een korte samenvatting. De hoofdpersoon is een Hobbit genaamd Bilbo Balings die nooit avontuurlijk is geweest.  Samen met de tovenaar Gandalf en dertien Dwergen onderneemt hij een avontuur om een schat die de draak Smaug van de Dwergen gestolen heeft terug te winnen. Tijdens de tocht vindt hij een magische ring die later in The Lord of the Rings een grote rol zal spelen. Een verhaal vol avontuur, vriendschap, humor, actie, magische wezens en een vleugje romantiek.

2. Love the Coopers is een film die op dit moment nog in de bioscoop draait maar het is zeker het geld waard. Het verhaal gaat over Charlotte Cooper (Diana Keaton) die haar hele gezin voor de feestdagen bijelkaar wilt brengen, maar iedereen weet dat dit een onmogelijke klusje is als niet iedereen eraan wilt meewerken. Naast Diana hebben ook Amanda Seyfried (Dear John) en Olivia Wilde (In Time) een rol in deze heerlijke kerstfilm.

3. Frozen is misschien geen echte kerstfilm maar wie is nou niet gek op Disney? Een sprookje voor het hele gezin die erg geliefd is onder de kinderen. Een verhaal over: vriendschap, liefde, magie en een vleugje sneeuw maar laten we vooral de vele liedjes niet vergeten die we na het kijken van de film niet meer uit ons hoofd krijgen. Er is maar één oplossing hiervoor; ‘let it go, let it go and don’t hold it back anymore’.

4. The Christmas Candle is een film in dezelfde vorm als de verhalen van Jane Austen, denk bijvoorbeeld aan de films Pride and Prejudice en Emma. Het verhaal gaat over een klein dorpje die gelooft in het wonder van de kerst kaars, de nieuwe pastoor (gespeeld door Hans Matheson) deelt alleen niet dezelfde geloof en hoop als de dorpelingen. The Christmas Candle is een film dat laat zien dat met een klein vleugje hoop en geloof je wonderen kunt laten uitkomen.

5. Alexander and the terrible, Horrible, No Good Day is een film gericht op het hele gezin, het verteld het verhaal van een jongen die altijd pech heeft. Zijn familie is te druk en heeft zelden tijd voor hem en dus wenst hij dat zijn familie net zoveel pech heeft op een dag als hij en laat nou nu net zo zijn dan zijn wens uitkomt. Het verhaal geeft de boodschap dat zolang je samen bent er niks is wat je niet aan kunt in het leven, en laat zien dat door positief te blijven je veel verder komt in het leven dan je te richten op al het negatieve.

6. Wil je liever de horror kant op met Kerst? Dan is Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events wel de film voor je. In deze film is Jim Carrey uit op de erfenis van zijn neefje en nichtje en verzint hij van alles en nog wat om het geld in eigen handen te krijgen. Ik weet niet of hoe kerst wordt gevierd bij de Carrey’s maar laten we het erbij houden dat dit niet echt een kerst is om van te dromen.

7. Surviving Christmas is een kerstfilm voor liefhebbers van gekke families en Ben Affleck want in deze film gaat Ben terug naar het huis waar hij woonde toen hij nog een tiener was. Om zijn vriendin terug te winnen besluit hij de familie die nu in het huis woont in te huren voor de feestdagen. Hoe kan dit nou ooit mis gaan?

8. Wil je liever een film voor een romantische avond met je vriend? Ook hier weten wij wel iets voor want de film ‘A Princess for Christmas’ is een echte aanrader voor het jonge publiek. In deze film krijgt Katie McGrath (die we kennen van the serie; The Adventures of Merlin) de zorg over haar neefje en nichtje na de dood van haar zus en zwager, al snel komt ze erachter dat haar zwager een prins was en wordt ze met haar neefje en nichtje verwacht aan het hof. Wat krijg je als je sprookjes, Hallmark en Sam Heughan ( die we kennen van de serie; Outlander) in één film stopt? Precies een perfecte kerstfilm om bij weg te dromen.

9. Jingle all the way is wat je noemt een oude klassieker met Arnold Schwarzenger die op het laatste moment nog op zoek is naar de beste kerst cadeau voor zijn zoontje. Maar Arnold zal er snel achter komen dat je sommige dingen beter niet tot het laatste moment moet uitstellen.

10. Ook dit jaar kunnen we ‘Home Alone’ uiteraard niet vergeten want wie kent nou niet het verhaal van Kevin die telkens weer het voor elkaar krijgt om tijdens de feestdagen alleen achter te blijven thuis. Home Alone is een gezellig film en je zult een echte Grinch moeten zijn om niet te lachen tijdens het kijken van deze film. Home Alone is op dit moment te zien op Netflix (je kunt twee maanden gratis Netflix kijken voor maar 0,01 cent).

Zijn dit niet de films waar je op zoek naar bent? Geen probleem youtube en Netflix hebben nog vele andere films, en mocht je op zoek zijn naar meer films kijk dan bij de Hallmark website want die hebben voor twaalf dagen lang mega veel films die je ook gewoon op youtube kunt vinden. Weet je meer films die het kijken waard zijn? Dan kun je natuurlijk ook reageren op onze post, hoe meer films hoe meer vreugde!

Tot de volgende keer en voor nu ciao lovelies, xoxo Gibby & Hic@

Advertenties

5 gedachtes over “What 2 Watch @ Christmas?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s